Publicitat
Publicitat

Ple extraordinari per aprovar les mesures del pla de xoc

L'Ajuntament aprova en sessió extraordinària les mesures per a fer efectiu el pla de xoc presentat la setmana passada. Modificació de crèdit, modificació de l'ordenança d'ocupació de via pública i sol·licitud a Costes d'ampliació d'espais i eliminació o reducció del cànon en van ser els punts principals.

Per poder implementar el pla de xoc, que preveu mobilitzar un milió quatre cents mil euros en concepte de reactivació econòmica i recuperació social, cultural i juvenil era necessari reorientar el pressupost previst per aquest 2020. Això és el que es va fer efectiu en el ple extraordinari reunió de forma telemàtica ahir.Quatre dels cinc punts presentats en aquesta sessió estan vinculats amb aquell pla de xoc. El primer, una modificació de crèdit per valor de 827 mil cinc-cents euros. El segon, la declaraió de no disponibilitat de crèdits previstos per a conceptes que no es podran executar, de moment. Entre aquests, la primera fase de l'estació de tractament d'aigua potable (ETAP), el projecte executiu de nova biblioteca i adaptació d'espais alternatius, la rehabilitació del Clos del Pastor o la redacció del projecte d'urbanització del carrer de Gràcia. Crèdits declarats no disponibles que sumen 970 mil euros. El tercer era la modificació de les ordenances fiscals d'ocupació de via pública. I el quart, la sol·licitud a Costes d'autorització per ampliar els espais d'ocupació de platges i eliminació o reducció del cànon.Tot plegat, l'oficialització negre sobre blanc, de les mesures que el municipi emprèn amb urgència per a pal·liar els efectes econòmics que provocarà l'aturada de l'activitat des del decret d'estat d'alarma per la pandèmia de Covid-19.

El quart punt, la sol·licitud a Costes, inclou, de fet, quatre aspectes.

Els acords es van prendre per una majoria amplíssima. Només el regidor de Gent de l'Escala va votar en contra del primer punt, la modificació de crèdit. 

La sessió plenària d'ahir, la segona celebrada a través de vídeotrucada, es va acabar amb el desig que la propera pugui convocar-se ja de forma presencial.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar