Publicitat
Publicitat

Primer dia de fase 1 de desconfinament i primeres terrasses obertes

L'entrada a la fase 1 permet veure avui les primeres terrasses obertes esprés de més de dos mesos de confinament. Molts negocis esperaran a obrir fins a finals de mes o ben entrat el juny, a l'espera que es permeti la mobilitat del client de Barcelona i àrea metropolitana. L'ambient és presidit per la contenció i una il·lusió moderada.

Després de més de dos mesos de confinament, avui, per primer cop poden tornar a obrir les terrasses, acotant-se a una ocupació màxima del 50% i mantenint el distanciament de dos metres entre grups. A partir d'avui es permet també l'obertura d'establiments comercials de fins a 400 m2 amb una ocupació màxima del 30% de l'aforament i sense cita prèvia. I a partir d'avui són permeses les trobades i reunions de fins a deu persones i l'ús compartit del vehicle privat per persones que convisquin al mateix domicili i la circulació a qualsevol hora del dia dins la mateixa regió sanitària. Son les mesures més destacades que inclou la fase 1 de desconfinament, una fase que marca un tombant de la situació cap a una desescalada progressiva i una recuperació progressiva de la normalitat. Per a Víctor Puga, alcalde de l'Escala, l'entrada a la fase 1 és una bona notícia en tres àmbits: el sanitari, el social i l'econòmic.

Es calcula que la majoria del petit comerç anirà obrint portes aquesta setmana, amb la millora de no haver de donar cita prèvia. No així els establiments amb terrassa. Fins avui, més d'una quinzena ja havien comunicat que ho farien, amb el permís municipal corresponent per ampliar metres d'ocupació de via pública. Però la resposta està essent tímida i tot apunta que molts esperaran que s'obri la mobilitat entre regions sanitàries, el que possibilitaria que població de Barcelona i àrea metropolitana vingués fins a l'Escala.

En tot cas, Puga apunta una lectura positiva del procés, reiterant, això sí, que no es pot baixar la guàrdia pelq ue fa les mesues higièniques i de distanciament social.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar