Publicitat
Publicitat

Els comerços locals entren en fase 1

Els comerços de l'Escala entren en fase 1, alguns d'ells han pogut obrir cada dia en considerar-se essencials. Tot i això molts d'elles esperen millorar les vendes des d'aquest dilluns amb l'entrada en vigor de la fase 1 que permet més mobilitat.

El comerç local encara amb optimisme l'entrada a la fase 1, un pas més per aconseguir el desconfinament total i un pas més per reactivar els negocis del municipi. Amb el comerç s'ha recuperat part de la normalitat habitual abans del confinament tot i que el nombre de clients que entren a les botigues segueix sent limitat i per exemple els comerciants de Riells han vist disminuïdes les seves vendes al 50% sense el turisme francès o de cap de setmana.

Els costums per fer la compra s'han vist modificades. Cada establiment disposa de les mesures de seguretat que creuen adients, alguns més restrictius que d'altres. En la majoria d'establiments els clients s'han de desinfectar les mans amb un gel i entrar amb mascareta. L'atenció és personalitzada i el nombre de clients que pot entrar a cada comerç, limitat. Així mateix alguns han pogut obrir cada dia i altres com els tallers mecànics només han pogut fer urgències.

Cas a part són els restaurants i bars, des d'avui poden obrir, però només les terrasses i ocupant la meitat de les taules que tenen autoritzades, a més de continuar amb la venda per emportar-se. Els establiments hauran de netejar les taules i canviar els elements que hi hagi a sobre. A cada taula hi pot haver un màxim de deu persones i també s'ha de respectar la distància de seguretat.

De moment molts restauradors descarten les mampares entre clients, ja que ho veuen una solució poc pràctica i una inversió amb poc futur, similar amb les normatives per adaptar els locals a fumadors i no fumadors.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar