Publicitat
Publicitat

L'institut de l'Escala podria disputar la gran final del Picalletres

L'institut El Pedró de l'Escala fa un gran paper al Picalletres i es classifica en segona posició. Per primera vegada a la història, els alumnes de segon d'ESO podrien accedir a la gran final d'aquest concurs lingüístic. Otger Bassó va lletrejar amb èxit la gran paraula i la puntuació final va ser de 6.400 punts.

Per primer cop a la història, els alumnes de segon d'ESO de l'Institut El Pedró de l'Escala podrien disputar la gran final del Picalletres, el concurs lingüístic eficaç per aprendre l'ortografia de la nostra llengua impulsat per la Xarxa de Comunicació Local i en el que participen moltes emissores locals, entre elles Ràdio l'Escala. Otger Bassó, Laura Naumowicz i la Fatima Lazzoui van ser els tres alumnes escollits. L'Otger va lletrejar correctament la gran paraula DESHUMIDIFICADOR i els punts que van sumar han col·locat a l'Escala a la segona posició del picarànquing amb un total de 6.400 punts, per darrere d'un institut de Reus que en té 7.400.

A la primera ronda van lletrejar amb èxit dotze paraules (1.200 punts), a la segona quatre (1.000) i a la tercera tres (600). I anteriorment havien sumat 400 punts després de superar les proves del barbarisme intrús i la prova musical. Els tres alumnes van plantar-se a la final amb 3.200 punts i per la gran paraula van decidir multiplicar els punts que tenien per dos. La paraula va ser dehumidificador i Otger no va fallar. El Pedro va acabar sumant 6.400 punts i s'ha col·locat segon del picarànquing. De moment, l'Escala accediria a la final, però encara queden capítols per emetre i s'haurà d'esperar fins l'última emissió per saber si El Pedro s'enfronta al millor institut de Catalunya. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar