Publicitat
Publicitat

Propostes per celebrar el Dia internacional dels museus

El Masle, l'Alfolí de la sal i el MAC Empúries se sumen a les propostes virtuals del Dia Internacional dels Museus. La cita serà online sota el lema 'Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió' i té com a objectiu convertir-se en un punt de trobada per celebrar l'efemèride.

El dia 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, una jornada de reivindicació dels museus i el seu paper en la societat que enguany posa el focus en la diversitat i la inclusió, amb el lema "Museus per la igualtat: diversitat i inclusió". Aquest any, però, davant la situació de pandèmia per la Covid-19 i el tancament de tots els museus, les activitats programades entre el 16 i 18 de maig es faran virtualment. Una tasca complicada i que segurament ha fet avançar una metodologia de treball que estava prevista implantar d'aquí a uns anys.

Inspirant-se en el lema d'aquesta edició, des de l'Escala s'han proposa diverses activitats que es podran seguir des de les xarxes socials, les pàgines web i el canal de YouTube de patrimonigencat. Des del museu de l'Alfolí s'ha fet arribar una càpsula dedicada a Víctor Català i una visita virtual del mateix museu, que es podrà seguir en directe el dissabte 16 a 1/4 de vuit de la tarda via YouTube.

Qui tampoc falla a l'esdeveniment és el MAC Empúries, igual que la majoria de museus, lluny de fer un pas endarrere i ajornar activitats o anul·lar, han apostat per fer-se més visibles que mai. Amb quatre propostes digitals, per seguir des de casa i submergir-se enmig del jaciment d'Empúries.

La celebració del #DIM2020 està alterada per la crisi sanitària i els actes es traslladaran tots a la xarxa. Pel que fa a la Nit dels museus, la festa oberta d'aquests espais culturals, de moment s'ha traslladat al 14 de novembre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar