Publicitat
Publicitat

Estratègia conjunta dels ajuntaments de la Badia per salvar la temporada

Els quatre municipis de la badia uneixen esforços per ajudar el sector turístic davant la crisi provocada per la pandèmia de Covid-19. L'acord inclou un paquet de mesures fiscals i un pla de promoció i comunicació dels valors de l'entorn com a destinació de vacances per a l'estiu.

Roses, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador i l'Escala han arribat a un acord històric que es concreta en punts com la sol·licitud de pròrroga dels plans d'usos i serveis de temporada de platges. Amb això, els negocis que exploten serveis a les platges tindrien un any més de concessió per compensar els perjudicis que patiran aquesta temporada. Paral·lelament es demanarà l'anul·lació o reducció del cànon d'ocupació del domini públic marítimoterrestre i es reduiran els cànons municipals en proporció al període real en què les activitats han pogut estar en funcionament. El paquet de mesures fiscals es completa encara amb bonificacions del 75% de la taxa d'ocupació de la via pública.El fet que l'acord inclogui mesures de caràcter fiscal és el que el fa històric, segons l'alcalde de l'Escala. Víctor Puga.

Les mesures acordades es complementen amb l'activació d'una estratègia conjunta per a la promoció de la badia durant aquest estiu. Tot i que enguany el Club de les Badies més Belles del Món han condonat la quota anual a tots els membres, els quatre ajuntaments la faran efectiva íntegrament a fi i efecte de desenvolupar un pla de promoció i comunicació conjunt per posar en valor els atractius naturals, culturals i gastronòmics del territori. 

  

Responent a les demandes del sector, els ajuntaments acorden també autoritzar l'ampliació de terrasses per poder fer front a les mesures de protecció i seguretat marcades per les autoritats sanitàries. En el cas de l'Escala, el web municipal ja disposa d'un formulari que poden omplir aquells negocis que vulguin ampliar la terrassa quan hagi entrat la fase 1 de desconfinament.

En aquest sentit, l'alcalde de l'Escala considera que l'acord és un pas endavant a tres nivells. En seguretat, en sostenibilitat i en qualitat.

Paral·lelament a aquesta promoció, L’Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries i Roses, se sumen també al pla de xoc impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà a través d’Empordà Turisme, per a la difusió de la comarca com a destinació de referència entre mitjans de comunicació i xarxes socials.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar