Publicitat
Publicitat

Endarreriment de la fase 1 de desconfinament

El govern central confirma avui que la regió sanitària de Girona no surt encara de la fase zero de desconfinament. Una mesura valorada com de prudent des de l'Escala, on molts negocis d'hostaleria ja apuntaven que no els surt a compte obrir si només poden utilitzar mitja terrassa. L'alcalde llança un missatge d'optimisme malgrat la gravetat de la situació i crida a no abaixar la guàrdia.

La vuitena setmana de confinament per la pandèmia de Covid-19 es tanca amb la notícia que no entrarem encara a la fase 1 de desconfinament. Dimecres així ho va sol·licitar el govern de la Generalitat i així ho confirmarà avui el govern central. Una mesura qualificada de prudent per l'alcalde, Víctor Puga, que tot i així demana que es busqui el camí de fer compatible la salut pública amb l'activació econòmica del país. 

  

 Passar de la fase 0 a la fase 1 suposa que els comerços puguin obrir sense cita prèvia, que establiments d'hostaleria puguin obrir terrasses al 50%, sempre respectant mesures estrictes de seguretat. Però el manteniment de la fase zero fa que calgui esperar encara uns dies més. 

 

L'àmbit geogràfic aplicable és el de la regió sanitària. Si la desescalada es fes per comarques, segurament que l'Alt Empordà podria passar a la fase 1. En tot cas, Puga considera que ha de regnar la prudència i aprofita per apel·lar un cop més a la responsabilitat individual de tots plegats.  

 

En definitiva, tot i la gravetat d'una situació que ja fa vuit setmanes que dura, l'alcalde llança una invitació a l'optimisme. 

 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar