Publicitat
Publicitat

Els mariners afectats per ERTO ja han cobrat

La normalitat va tornant a poc a poc a la confraria. Totes les embarcacions surten amb regularitat a pescar i els mariners de les teranyines que es van acollir a ERTOs ja han cobrat la part de l'estat. Ara, la preocupació principal és complir amb les mesures de seguretat i fer tests als mariners.

Una vintena de mariners de la flota d'encerclament van ser afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació durant el primer mes del confinament per la pandèmia de Covid-19. Son els treballadors de tres teranyines. Una va estar en ERTO dues setmanes, una altra tres i una altre un mes sencer. Val a dir que des de mitjans d'abril totes les embarcacions tornen a feinejar amb regularitat. Tant és així que a dia d'avui, tots els treballadors que van estar temporalment aturats ja han cobrat la indemnització per atur de l'estat.

La sortida en mar, però, és més dificultosa que en una situació normal. Si més no, per les mesures de seguretat que cal complir i la documentació que cal omplir cada dia abans de fer-se a la mar.

Ara la preocupació principal de la confraria és poder fer testos a tots els mariners.

La flota d'encerclament del port de l'Escala la formen cinc teranyines. A aquestes cal sumar-hi les deu embarcacions d'arts menors, barques tripulades per un sol pescador que han pogut treballar durant tot el període d'aquest estat d'alarma.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar