Publicitat
Publicitat

El petit comerç afronta la reobertura al públic

L'Obertura dels comerços locals al públic es fa amb incertesa, amb poc temps de preparació i moltes mesures de prevenció. S'espera que molts d'ells s'activin el dia 11 i alguns, sobretot del sector de la restauració, no ho faran fins al mes de juny.

Des d'aquesta setmana el comerç local pot tornar a reobrir els seus negocis per atendre una part de la seva clientela. Això sí amb restriccions d'aforament i moltes mesures de prevenció. La teoria diu que poden tornar a obrir, si ho volen, comerços i serveis de menys de 400 metres quadrats i amb cita prèvia. Són per exemple botigues de roba, d'electrodomèstics, ferreteries o comerços especialitzats.Uns espais que han de complir molts protocols de prevenció, garantia la distància de seguretat entre dependent i client o horari preferent per a gent major de 70 anys entre altres. Unes condicions d'obertura molt estrictes i el poc temps que han tingut per adaptar-se ha portat a moltes botigues del poble ajornar la seva obertura. Les que han obert ho han fet a mig gas.

El sector de les perruqueries i els centres d'estètica han aixecat la persiana aquest dilluns de forma desigual a l'Escala, són un sector amb característiques especials: la feina no els permet respectar la distància de seguretat entre client i treballador. El sector fa setmanes que espera una afluència de clients, ja que els cabells no atenen de confinament. Moltes fa dies que tenen llistes d'espera i des d'aquesta setmana i sota cita prèvia han obert amb certa normalitat. Necessiten capes i tovalloles d'un sol ús i líquid hidroalcohòlic perquè tots els clients puguin desinfectar-se les mans quan entrin a l'establiment.

Molts han ajornat la reobertura fins dilluns de la setmana vinent perquè consideren que no han tingut prou temps per prendre les mesures de seguretat pertinents.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar