Publicitat
Publicitat

Balanç de la primera fase de desconfinament

Els carrers i espais públics recuperen part de la vitalitat en el primer cap de setmana de sortides permeses per estirar les cames o practicar esport. Per regla general la població ha respectat les mesures de seguretat. Tot i així, la policia local ha aixecat 17 actes per infraccions d'auestes mesures.

Els primers van ser, la setmana passada els infants, de forma acotada a un màxim d'una hora i a un màxim d'un quilòmetre de casa. A partir de dissabte ha pogut sortir la resta de la població, per franges i guardiant les distàncies de seguretat per a estirar les cames i practicar esport. Ha estat habitual veure gent corrent o en bicicleta, també practicant esports de mar com el padel surf. La meteorologia hi ha ajudat. I per a molts, aquest ha estat el primer cap de semtana de sortida al carrer després de cinquanta dies de confinament. Tret d'excepcions, la sortida s'ha fet amb responsabilitat, respectant les franges horàries i les mesures de seguretat.

A nivell municipal, aquesta setmana es van reprenent les obres públiques que havien quedat aturades amb el confinament i s'intensifiquen tasques com les de desbrossament d'espais públics i zones enjardinades.

En aquesta fase zero del procés de desconfinament es comença a flexibilitzar les restriccions en matèria de comerç minorista. S'ha de garantir atenció individualitzada, caldrà establir sistemes de cita prèvia perquè a l'interior del comerç hi hagi un únic client i només es permet el desplaçament als locals dins el terme municipal, entre d'altres mesures.

Nombrosos comerços han començat a aixecar la persiana, tot i encara amb moltes restriccions. Es passarà d'aquesta fase zero a la fase 1 dilluns de la setmana vinent, sempre i quan es compleixin els indicadors i no es produeixi cap rebrot de casos de covid-19.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar