Publicitat
Publicitat

Els més petits omplen els carrers

El bon temps del diumenge, les caminades, els jocs a l'aire lliure, famílies passejants i persones sense respectar les normatives el més destacat de la tornada dels més petits al carrer, després de sis setmanes de confinament.

Aquest diumenge estava marcat amb vermell, per totes les famílies amb nens menors de 14 anys. I és que aquest dia 26 d'abril arribava un dels moments més esperats per a infants i famílies, després de més de sis setmanes tancats a casa els petits tenien permís per sortir al carrer, sempre acompanyats per un major d'edat que visqui amb l'infant i fent un recorregut que no superi el quilòmetre de distància del domicili. Un dia esperat i molt necessari per a tots els menors, que recordem que van ser els primers a confinar-se.

Patinets, bicicletes i curses entre germans ha estat la imatge més vista pels carrers de l'Escala i en general de tota la comarca en el primer dia de desconfinament. Les hores del matí, amb temps primaveral i temperatures suaus, han afavorit els passejos i els jocs a l'aire lliure durant una hora i ben a prop de casa. Els passejos i les platges del municipi tenien aquest diumenge un aspecte ben diferent del de les darreres setmanes. Val a dir que moltes famílies han complert perfectament la normativa establerta per poder gaudir d'un desconfinament esglaonat i segur, però també hi ha aquells que han aprofitat per sortir sense respectar cap norma.

Un dels dubtes era si els nens havien d'anar protegits amb guants i mascareta. Finalment, es va decidir que era recomanable, però opcional. Pel que fa a la franja d'edat entre 14 i 18 anys, continuen sense poder sortir, ja que el grup és considerat com si fossin adults.

Les sortides diàries d'una hora un cop al dia continuaran al llarg d'aquestes setmanes. Cal recordar que aquestes sortides es podran fer un cop al dia, amb una durada màxima d'una hora, i que en queden totalment excloses aquelles persones, grans o joves, que presentin símptomes de Covid-19, com ara tos seca o quadres febrils. Els infants poden també treure de casa joguines pròpies, tot i que es recomana fer-ne ús individual.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar