Publicitat
Publicitat

Les mascotes i el confinament

El confinament no només afecta les persones, també suposa un canvi de rutina pels animals de companyia. El Decret d'Alarma per coronavirus ha paralitzat també l'activitat en les protectores d'arreu del país, així com de les residències canines.

Els animals de companyia, sobretot els gossos, són protagonistes aquests dies. Portar-los a passejar un moment permet sortir al carrer, una de les excepcions contemplades a l'estat d'alarma que viu al país. Qui viu aquest fet amb certa preocupació són les gosseres, les residències canines i les associacions voluntàries d'acollida a gossos i gats, ja que el servei d'atenció al públic ha quedat totalment prohibit. A més s'ha demanat molta atenció amb les adopcions, ja que alguns centres han reconegut un interès molt alt per fer adopcions i acollides, especialment en la fase inicial del confinament. L'Associació l'Anxova peluda de l'Escala, viu de primera mà aquesta situació. Voluntaris confinats, adopcions paralitzades i cadells creixent a les cases d'acollida.

Qui també ha vist frenada la seva activitat aquests dies a estat la Residència-Parc Caní La Barraca de l'Escala. Tot i això la policia els ha permès portar a terme dues recollides d'animals.

El risc de contagi de coronavirus entre persones i animals és una de les qüestions que més preocupa actualment, ara per ara, i tal com conclouen els experts, els animals de companyia no poden contreure el covid-19 i, per tant, tampoc transmetre'l als humans. En tot cas, és fonamental saber que sí que poden funcionar com a portadors passius, per això cal mantenir uns bons hàbits higiènics En el cas dels tenidors d'animals de companyia, els experts recomanen rentar-se les mans amb aigua i sabó just després d'haver mantingut contacte amb un animal. També podem netejar les extremitats de l'animal abans d'entrar a casa després d'un passeig curt, sempre amb aigua i sabó, mai cap producte químic.

El decret d'estat d'alarma permet seguir traient a passejar els gossos, ja que són animals de rutines i tenen les seves necessitats. Ara bé, caldrà fer-ho sols i durant el menor temps possible. Per aquells propietaris que tenen un gos més actiu o acostumat a grans caminades, des de l'anxova peluda es proposa fer jocs per estimular-lo i així generar-li el mateix esgotament que una caminada de llarga distància.

A totes aquestes recomanacions, cal afegir la més important #joemquedoacasa per poder gaudir com més aviat millor i al 100% dels peluts.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar