Publicitat
Publicitat

La confraria de pescadors es planteja tancar portes

Tres de les cinc teranyines amb base al port de l'Escala han presentat ERTO, mentre que les embarcacions del tresmall han continuat sortint a pescar. Les dificultats per complir les mesures de seguretat i la caiguda de preus fan que la confraria no descarti tancar portes la setmana vinent.

El sector pesquer viu amb preocupació l'estat d'alarma que el govern va imposar la setmana passada. Aquesta nit s'ha fet a la mar una sola de les cinc teranyines amb base al port de l'Escala. Ha tornat a port 160 caixes de barreja de sardina i anxova. De les quatre embarcacions restants, tres ja han presentat un ERTO (Expedient de RegulacióTemporal d'Ocupació) i la quarta s'ho està plantejant. I és que el sector veu molt difícil de complir les mesures de seguretat en un espai reduït com la coberta dels vaixells, a banda que veuen com molts compradors ja no venen a comprar a la llotja.

Amb aquesta situació, no es descarta reunir el cabildo de la confraria per plantejar el tancament de la confraria mentre duri aquesta situació excepcional.

Sí que han sortit a feinejar una desena de petites embarcacions de tresmall, amb resultats desiguals de peix descarregat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar