Publicitat
Publicitat

Així afecta el coronavirus a la cultura escalenca

La prevenció per la COVID-19 obliga a suspendre o ajornar actes culturals i socials a l'Escala. L'Àrea de cultura treballa aquests dies per mirar de reorganitzar les diferents propostes, malauradament algunes d'elles no es podran portar a terme aquest 2020 com el Via Crucis vivent o La Fira d'entitats.

La cultura és un dels sectors més tocats per les restriccions adoptades per aturar la propagació del coronavirus. Museus, teatres, biblioteques, cinemes i molts espais culturals més han anul·lat o ajornat les seves programacions. A aquest fet s'ha de sumar l'ajornament de les activitats que apleguen més de 1.000 persones, un fet que ha obligat a l'àrea de cultura de l'Escala treballar per readaptar les propostes socials i culturals programades al municipi per aquest 2020.

Malauradament el municipi ja ha vist anul·lades diverses activitats, una de les més sonades el Via Crucis Vivent que s'havia de celebrar el mes vinent. Una activitat que no té cabuda un altre dia de l'any pel seu contingut i per tant aquest any no es podrà celebrar. Un fet similar passa amb la Fira d'entitats que també queda suspesa, així com la botiga el carrer de l'UBET o les exposicons de flors del CER. Ara el més important és acabar de concretar amb les diferents entitats com queden les seves propostes.

Ara l'Ajuntament, els tècnics de l'àrea de cultura i les diferents entitats treballen per reorganitzar diverses activitats programades durant els mesos de març, abril i maig les quals poden celebrar-se i adaptar-se més endavant, aquest és el cas de les exposicions a l'Alfolí, el Festival Ítaca o un possible Sant Jordi o fira del llibre durant l'estiu.

Tot i tenir opcions per adaptar la cultura municipal un cop acabi la crisi coronavirus, aquestes propostes alternatives poden patir modificacions doncs l'actualitat, el virus i les possibles solucions van canviant a mesura que passen les setmanes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar