Publicitat
Publicitat

Creu de Sant Jordi per Eduard Carbonell

Creu de Sant Jordi per a Eduard Carbonell, catedràtic d’història de l’art i artífex de la museïtzació de l’Alfolí de la Sal. La Generalitat li concedeix per la seva dilatada trajectòria investigadora i docent entorn la història de l’art medieval.

Eduard Carbonell i Esteller, és catedràtic d'Història de l'Art Medieval de la UdG i de la UAB. Va ser Director General de Patrimoni Cultural de 1988 a 1994, va particilar en la creació de la llei de museus de 1990 i en la concepció teòrica del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Des de 2006 és el responsable del màster en Gestió del Patrimoni local de la Universitat de Girona. Molt vinculat des de fa anys a l'Escala, ha estat l'artífex de la museïtzació de l'Alfolí de la Sal.La Generalitat l'ha inclòs entre les 30 personalitats i 15 entitats mereixedores de la Creu de Sant Jordi. D'Eduard Carbonell se'n destaca la seva dilatada carrera investigadora i docent "marcada pel rigor professional en el camp de la història de l'art medieval català".Per la seva vinculació amb l'Escala, l'alcalde l'ha volgut felicitar públicament avui mateix.

A banda d'Eduard Carbonell, aquest any rebran la Creu de Sant Jordi el pintor i escultor Miquel Barceló; la pianista i pedagoga Àngels Alabert; el filòleg Josep Maria Nadal; la coreògrafa Sol Picó; o l'esportista Laia Sanz, entre d'altres. A títol col·lectiu, es guardona a quinze entitats, entre elles la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Pallassos sense Fronteres, l'Associació Recvll de Blanes, l'Ecomuseu de les VAlls d'Àneu o els germans Roca.La d'Eduard Carbonell se suma a altres Creus de Sant Jordi otorgades a escalencs o a personalitats vinculades amb l'Escala com les de Pere Ros (2001), Els Pescadors de l'Escala (2014), Lluís Roura (2017) o Lluís Albert (2019).



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar