Publicitat
Publicitat

El barceloní Marc Larrés guanya la Beca de Primavera

L'artista barceloní Marc Larré guanya la 22a Beca Internacional de Primavera pel projecte "contactos". Ha estat escollit d'entre un total de 32 treballs presentats. Ara disposarà de tres mesos per executar el projecte, d'abril a juny.

El projecte de Marc Larré consisteix en la realització de peces a apartir de la transferència de superfícies a partir de la pressió amb els dits sobre un suport de paper. Segons explica el mateix artista la idea de "Contactos" és realitzar un treball que sigui un homenatge i una celebració entre allò que representen les coses i allò que realment són. La proposta contraposa per una badna la càrrega simbòlica recollida en emblemes, monumemnts, carrers i pedres, i per l'altre, l'ús que d'aquests emblemes, carrers, monuments i pedres es fa a la realitat.

El jurat va escollir el projecte de Larré d'entre un total de 32 projectes presentats. D'aquests, n'havia seleccionat tres finalistes. El de Larré més el "Sobre l'inefable" de Laia Novés i l'"Empúriapolis" d'Eduard Valderrey.A l'hora de decantar-se pel "Contactos" de Marc Larré es va tenir en compte la previsió de fer diversos tallers a nivell local per mostrar aquesta tècnica de treball.

La Beca de Primavera ha arribat a la 22a edició. Es convoca des de 1999 i s'ha dedicat sempre a premiar projectes creatius de les arts plàstiques. El premi principal ha estat sempre una estada de tres mesos de durada a la Casa Forestal de Sant Martí d'Empúries per desenvolupar el projecte guanyador més un ajuda en metàl·lic per a les despeses, actualment de 2.500 euros.

El premi també preveu la realització d'una exposició amb l'obra creada a la Casa del GAvià i al castell carolingi de Sant Martí d'Empúries durant els mesos d'estiu. El jurat d'enguany ha estat format per format per Josep Maria Simón, Xavier Aquilué, Enric Tubert, Cristina Masanés i Natàlia Chocarro.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar