Publicitat
Publicitat

La UBET es compromet amb el projecte DesemBOSSA't

La UBET se suma al projecte DesemBOSSA't, per eliminar les bosses de plàstics d'un sol ús. La primera acció, coordinada amb el pla de dinamització comercial del nucli antic, ha estat l'edició de bosses de paper per substituir les de plàstic.

 La Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l'Escala ha decidit sumar-se a la iniciativa engegada el passat novembre per l'Ajuntament de l'Escala i el Camp d'Aprenentatge Empúries (departament d'Ensenyament) que té per objectiu convertir l'Escala en un municipi sense plàstics d'un sol ús en un termini de quatre anys. El projecte "desemBOSSA't, l'Escala sense plàstics" pretén implicar a tots els sectors del municipi en l'objectiu d'eliminar els plàstics d'un sol ús. Un dels objectius prioritaris era el sector comercial, amb qui s'ha arribat a l'acord, a través de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics, d'instar els establiments a que col·laborin per tal de deixar de fer servir bosses de plàstic i substituir-les per altres alternatives més respectuoses amb el medi ambient. 

En aquest sentit, dins de les accions del Pla de Dinamització Comercial del Nucli Antic ja es va generar un tipus de bossa feta amb paper que per una banda té el logotip de la campanya "l'Escala, la teva botiga arran de mar" i de l'altra, la informació del sector comercial. 

}}

El president de l'entitat que agrupa bona part del comerç de proximat, Dani Espinal, es va mostrar satisfet de poder col·laborar en el projecte.

La incorporació del petit comerç a la campanya no és més que un primer pas. Des de l'Ajuntament hi ha el convenciment que l'objectiu de fer una població més sostenible i un comerç més verd és possible.

De moment, les accions amb el sector comercial se sumen a les que ja es van iniciar a nivell educatiu, a través dels diferents centres escolars. Progressivament es preveu anar desenvolupant noves accions. Entre d'altres, es preveuen tallers, xerrades, edició de materials divulgatius i la generació d'alternatives a les problemàtiques bosses de plàstic.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar