Publicitat
Publicitat

S'estrena l'adaptació teatral de la novel·la Solitud

Aquest dijous s'estrena l'adaptació teatral de la novel·la "Solitud", de Víctor Català, dirigida per Alícia Gorina al Teatre nacional. Una nova opció per gaudir d'un dels personatges femenins més apassionants de la literatura catalana.

Anunci 0sEl projecte 'Solitud' sota la direcció d'Alícia Gorina arriba aquest dijous a la Sala Petita del TNC, després del seu pas per l'Escala on Gorina va explicar els primers detalls del seu nou muntatge teatral, dins el cicle de conferència 'Un novembre per a Víctor Català'.

La producció del TNC, que s'ha inclòs en el marc de l'"Epicentre pioneres", vol mostrar la veu d’un dels personatges femenins més apassionants  de la literatura catalana, la Mila. L'espectacle, com la novel·la, serà un periple d’una enorme intensitat vital, marcat per la magnètica descoberta del desig i el cru aprenentatge de la soledat. Tota una invitació a capbussar-se en la fascinant riquesa literària de la novel·la i en descobrir temes com el paisatge per expressar l'existència, l'animalitat enfront de l'evolució cultural i tècnica o el temps com a geografia humana.

Pepo Blasco, Ona Grau, Oriol Guinart, Pol López, Laura Luna, Adriana Parra, Maria Ribera, Adrià Salazar i Pau Vinyals són els actors i actrius escollits per escenificar papers tant destacats com el de la Mila. 

L'obra tracta l'itinerari vital i interior de Mila, la protagonista, fins que s'arriba a conèixer a ella mateixa. A la manera de les novel·les modernistes, és una història d'autoconstrucció i descobriment de la pròpia personalitat. Mila és una dona insatisfeta amb la seva relació matrimonial; el seu marit és un home gandul i amb poca personalitat, a qui ha de seguir per fer-se càrrec d'una ermita en una muntanya solitària i abrupta. La profunda insatisfacció que pateix la porta al desequilibri emocional, que intenta pal·liar amb les relacions personals que manté amb altres personatges, sobretot amb el pastor. 

En el marc de les activitats complementàries a la representació, es podrà veure la pel·lícula basada en Solitud, dirigida per Romà Guardiet, el dimarts 10 de març a les 17h. a la Fimoteca de Catalunya. Així mateix, també s'ha programat un col·loqui postfunció, que comptarà amb la participació de l'editora Maria Bohigas, el divendres 13 de març. Solitud estarà en cartellera del 5 de març al 5 d'abril, després de la temporada al TNC, es representarà arreu de Catalunya.© 2020 canal10.cat - Avís legal - Contactar