Publicitat
Publicitat

Acord per a la promoció conjunta del PN del Montgrí

Els ajuntaments de Torroella de Montgrí, Pals, l’Escala, Bellcaire d’Empordà, Fontanilles, Gualta, Palau-sator i Ullà fan front comú per promocionar conjuntament el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. 

Front comú dels alcaldes de vuit ajuntaments de l'Empordà per la promoció conjunta del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i el Baix Ter. Ho faran per mitjà d'un conveni conjuntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Aquest, ha estat promogut des dels propis consistoris empordanesos, que veuen en aquesta aliança la possibilitat d'incrementar l'experiència i l'oferta als visitants. L'alcalde de l'Escala, Victor Puga, posava en valor l'efecte positiu de sumar esforços per promocionar un actiu compartit entre tots aquests municipis.

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat, Marta Subirà, Secretaria de Medi Ambient, ha posat de relleu la singularitat que aquest conveni vingui dels propis governs locals i ha confiat que aquest, ajudarà a desestacionalitzar el turisme i a guanyar no tan sols volum de visitants sinó també un turisme de qualitat.

En el mateix sentit s'expressava la regidora de turisme a l'Ajuntament de l'Escala, Marta Rodeja.

Els ajuntaments aportaran en total 18.000 euros anuals per executar accions concretes de promoció turística dels valors naturals del parc i donar visibilitat a la Carta europea del Turisme Sostenible, amb el suport d’altres entitats com el Patronat de Turisme Costa Brava i Pirineu de Girona i l’Agència Catalana de Turisme. L'inversió està repartida proporcionalment entre els ajuntaments de Torroella de Montgrí, Pals i l’Escala, que aportaran un 25% cadascun, i la resta, que n'aportaran un 5%. El conveni té una vigència de tres anys prorrogable. Marta Rodeja explicava que aquesta suma d'esforços entre municipis, els permetrà aconseguir objectius més grans. 

Entre les accions que es duran a terme, destaquen l’elaboració de continguts divulgatius, l’edició de material informatiu, presència a fires i esdeveniments internacionals, un programa conjunt de visites guiades al parc, un catàleg de productes turístics i altres accions de comunicació i promoció en diversos canals i formats. Tot plegat per fer més visible el parc natural com a destí turístic de natura.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar