Publicitat
Publicitat

L'escola de música dedica la Setmana Cultural a la Festa de la Sal

Finalitzat la setmana cultural de l'escola de música El Gavià, una setmana d'activitats dedicades a la festa de la sal on petits i grans han après a ballar danses típiques de l'Escala com el ball de nyacres o el ball del drac.

L'Escola Municipal de Música el Gavià de l'Escala ha celebrat la quarta edició de la setmana cultural, dedicada enguany a la festa de la sal amb diversos tallers i propostes per a tots els alumnes del centre. Les activitats van començar amb els més petits de l'escola i amb el taller 'Música, Sal i Famílies' on va apropar-se el mar i la sal als alumnes i també a tots els pares. Ja de cara a dijous i divendres les activitats es van centrar amb els alumnes més grans i amb l'aprenentatge de balls tradicionals de l'Escala com La Farandola o el ball del drac.

 

Abans de cada ball, els professors explicaven una mica l'origen de la dansa, els passos més importants o el muntatge. Per la seva part els alumnes responien les preguntes dels professors. Ja que molts d'ells participen de la Festa de la Sal. Durant la tarda de les danses, tots van poder tocar el corn, un element molt representatiu de la festa de la sal. Un instrument on els alumnes de trompeta van demostrar la seva qualitat amb el vent i la posició dels llavis doncs van ser el grup que més el van fer sonar.

 

La tarda va seguir amb més danses fins a acabar amb el ball del drac, això sí sense foc i recreant l'aigua de mar.

 

Abans de fer el ball de nyacres, un dels reptes més gran de l'escola, ja que de tots segurament era el més complicat. Els alumnes van dissenyar les seves pròpies nyacres, unes curculles musicals adaptades per l'ocasió. Doncs en ser molts nens i nenes no van poder utilitzar-se curculles originals i van fer servir curculles de vieires, que gràcies a la col·laboració dels restaurants de la vila se'n van aconseguir per tal que tots els nens i nenes tinguessin una parella de nyacres per fer el ball.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar