Publicitat
Publicitat

800mil euros per la nova biblioteca

L'ajuntament de l'Escala farà una primera aportació de 800mil euros destinats a tirar endavant la nova biblioteca a Can Maset. Una part es destinarà al projecte i l'altra a re ubicar els serveis que s'ofereixen actualment des de l'edifici actual. És un dels temes tractats a la sessió plenària corresponent al mes de març.

L'ajuntament de l'Escala en sessió plenària ha aprovat destinar una partida de 800mil euros lligats a la nova biblioteca de Can Maset, 500mil destinat al projecte executiu i 300mil al trasllat de serveis que actualment es donen des d'aquest espai.Els diners s'estiren del romanent de tresoreria.Des de l'oposició Esquerra republicana justificava el vot en contra explicant no es vol vol ser còmplice d'un error de planificació i Junts per catalunya apostava per oblidar i fer un pas endavant.El ple de març també donava el vist i plau al Pla Local de Joventut pels propers 4 anys, centrat en vuit exios d'actuació, entre els quals la creació d'un Esplai i un concert per Setmana Santa.Esquerra Republicana hi votava a favor tot  demanant incidir més en la franja d'entre 20 i 30 anys.Junts per Catalunya hi donava el vist i plau però remarcant mancances en diferents aspectes.Tant Gent de l'Escala com En Comú l'Escala hi votaven en contra entenent que el pla està incomplet, sense les dades d'un punt de partida per després poder analitzar els resultats.

Des de l'equip de govern s'explica que el pla es basa en dades i estudis objectius, que tot i no haver-se transcrit al document s'han treballat des de diferents àrees municipals.Al ple no van faltar temes relacionats amb l'urbanisme, com l'aprovació corresponents a la quota que hauran de pagar els més de 200 propietaris de l'urbanizazió dels Emperadors, amb un cost total de prop de 3 milions d'euros.També s'aprovava l'ordenança que regula la suspensió d'obres durant la temporada turística. L'equip de govern parla d'equilibrar l'estada per vacances amb la necessitat de seguir treballant del sector de la construcció.

Des d'En Comú Podem es creu que l'ordenança pot portar a aturar unes obres amb la mínima queixa d'un veí.

Durant el ple, entre d'altres, es nomenava 5 nous voluntaris de protecció Civil, i als precs i preguntes es proposaven diverses actuacions de cara al Dia de la Dona o es denunciava un abocament d'uralita al polígon industrial.

Des de l'equip de govern es valora en positiu el ple agraint a tos els grups les contribucions en els diferents punts.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar