Publicitat
Publicitat

Triple activitat per commemorar el dia de la dona

L'Escala prepara tres activitats aquesta setmana per commemorar el Dia Internacional de la Dona: Projecció de la pel·lícula Marie Curie, una taula rodona dedicada a la dona i el mar i la inauguració de l’exposició l’Escala de les Dones.

Un any més l'Escala organitzat activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Per aquesta any s'han programat tres activitats de dijous a diumenge. 

 

Els actes comencen el dijous amb la projecció de la pel·lícula Marie Curie a l'Alfolí a 1/4 de nou del vespre. Una producció alemanya de l'any 2016 dirigida per Marie Noëlle on s'explica la vida de la física polonesa, pionera en els primers temps de l'estudi de les radiacions i guanyadora del premi Nobel de física el 1903. El film relata sobretot els problemes que va afrontar Marie Curie després de la mort del seu company Pierre Curie. Sola amb dos nens. Curie acaba convertint-se en una brillant científica en un món dominat per homes. El divendres serà el torn de la taula rodona a les set de la tarda a l'Alfolí, un col·loqui moderat per la periodista Cristina Cantal on el tema central serà la dona i el mar. Una taula on hi participaran Roser Güell patrona major de la confraria i Gisela Picanyol educadora ambiental.  Ja el diumenge dia 8 de març a les dotze i també a l'Alfolí es farà la inauguració de l'exposició L'Escala de les Dones, una proposta de la secció cromàtica on les dones de les entitats de l'Escala tenen tot el protagonisme. 

També fins el 14 de març, la Biblioteca mostra una selecció de llibres relacionats amb el dia de la dona. Unes activitats variades i on s'espera molta participació.

Cal recordar que per la seva part el MAC Empúries, organitza un any més l'activitat 'Empúries: Ser dona en el món clàssic' una visita guiada el mateix diumenge dia 8 a partir de 2/4 de 12 on el visitant s'endinsarà en la vida quotidiana a l’antiguitat per descobrir com era la vida de les dones i quin paper jugaven en la societat clàssica.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar