Publicitat
Publicitat

Èxit de la segona Vila del Llibre

Llibres i literatura des de tots els àmbits, amb dos premis d’honor de les lletres catalanes com a caps de cartell han mediatitzat tot el cap de setmana de Vila del Llibre. La segona edició d’aquest festival literari ha atret milers de persones a l’Escala

L'Escala ha repetit èxit inqüestionable en la segona edició del festival literari d'hivern La Vila del Llibre. De divendres a diumenge s'han succeït una seixantena d'activitats ben diverses i per a tots els públics, amb atractius destacats com ara el recital poètic d'Enric Casassas, acabat d'escollir Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. La Sala Víctor Català es va omplir a vessar per escoltar-lo.

Com s'havia omplert també la sala d'actes de l'Alfolí el divendres al vespre en l'acte formal d'inauguració de la Vila, amb Marta Pessarrodona, precisament premi d'Honor de les Lletres catalajnes de l'any passat. Pessarrodona va aprofitar la inauguració de la Vila del Llibre per a fer una lloança al caràcter escalenc i a la restauració d'un espai com l'Alfolí.

Entre els actes programats per Vila del Llibre hi ha hagut xerrades, diàlegs, taules de debat, amb personaltiats de prestigi en el món literari català. L'àmbit més popular s'ha viscut a La Platja, amb més d'una trentena d'editorials independents, un mercat molt concorregut especialment el diumenge amb milers de visitants que s'interessaven tant per les últimes novetats editades com per peces de col·leccionista o fora de catàleg.Vila del llibre ha estat un compendi d'activitats per a tots els públics. Espectacles familiars al carrer com el contacontes de llegendes de mar de la Costa Brava, improvisacions de poesia davant o a l'interior de comerços, un Trivial literari en una cerveseria o la resolució del concurs "Juga-t'ho" de l'institut El Pedró. L'Otger Massó, en Samuel Ruiz i la Maria Soler en van ser els guanyadors.

"Juga-t'ho" és una iniciativa de l'institut per fer agafar gust per la lectura als alumnes. 

Però no només literatura. També hi ha hagut lloc per a exposicions. És el cas de l'"Albades" un recull fotogràfic de Carles Duarte que, després d'haver itinerat per nou poblacions diferents ha recalat finalment a l'Escala. No podia ser d'altra manera, i és que el seu autor, reconeix que bona part de les albades fotografiades son fetes des de l'Escala.

Ahir al vespre es tancava La Vila del Llibre de l'Escala 2020, una edició que ha estat qualificada d'excel·lent i molt satisfactòria. Des de l'Ajuntament, un dels factors més destacats ha estat el factor col·lectiu de l'esdeveniment.

Per arrodonir el cap de setmana, es presentava la població de Piera, a l'Anoia, com l'última incorporació a la Xarxa de Viles del Llibre, al costat de les de Cervera, Montblanc, La Pobla de Segur i l'Escala.El cantautor local Josep Tero hi posava les últimes notes, amb el concert "del mateix mar" un recull de cançons de poetesses de diferents punts geogràfics de la Mediterrània.

apadrinant Piera, la nova població que s'adhereix al club de Viles del Llibre, sumant-se a les de Cervera, Montblanc, La Pobla de Segur i l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar