Publicitat
Publicitat

Projecció de Solitud a l'Alfolí

El nebot de Caterina Albert cedeix a l'Ajuntament el llibre de condolències a la mort de l'escriptora. Ho va fer públic ahir al vespre, en l'acte de projecció de l'adaptació cinematogràfica de la novel·la Solitud, de Romà Guardiet.

L'Alfolí de la Sal exposarà aquest cap de setmana l'original dels fulls amb els missatges de condolència que es van recollir el dia de l'enterrament de Caterina Albert, l'any 1966. Els documents originals van ser cedits pel nebot de l'escriptora, ahir, aprofitant la projecció pública de l'adaptació cinematogràfica de l'obra més emblemàtica de Caterina Albert - Víctor Català, Solitud.

Aquests documents es restauraran i es conservaran a l'arxiu històric municipal. Però abans del seu dipòsit, seran exposats públicament a l'Alfolí de la Sal durant tot aquest cap de setmana, coincidint amb la celebració de La Vila del Llibre. L'alcalde, Víctor Puga, va agrair públicament la donació.

Lluís Albert va rebre també la felicitació del director de la versió pel·lícula de "Solitud", Romà Guardiet, que ahir va ser present a la projecció programada a l'Alfolí mateix. Guardiet va agrair les facilitats que va trobar per a realitzar el projecte.

La pel·lícula es va estrenar l'any 1991. Transcorreguts quasi trenta anys, el seu director ha recordat com no va ser un treball fàcil i aquells aspectes més destacats de l'adaptació.

La projecció era la segona del cicle "Projeccions a l'Alfolí" que continuarà la setmana vinent amb una pel·lícula al·lusiva al Dia Internacional de la Dona.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar