Publicitat
Publicitat

Primeres activitats Vila del llibre 2020

L'Escola Bressol Municipal Ballmanetes, els aparadors de les botigues del poble i els booktubers els primers protagonistes de les activitats de la Vila de llibre 2020.

La vila del llibre de l'Escala 2020 ha donat el tret de sortida a les seves activitats amb propostes que ja fa uns dies que s'estaven treballant, un exemple són les activitats de l'escola bressol Ballmanetes que participa per primera vegada a la vila del llibre apropant els més petits del poble a la lectura i el mar.

S'han preparat diversos racons per tal que els més petits experimentin amb textures, colors i olors. Evidentment un dels espais era dedicat a la lectura, on els alumnes de l'escola Ballmanetes i els alumnes convidats de l'escola l'Esculapi, gaudien amb el conte el peix isart. 

Per ambientar l'Escala per aquesta edició de la vila del llibre, fa uns dies es va engegar un concurs d'aparadors on podien participar tots els comerços locals adherits o no a la UBET. Un concurs on la temàtica era lliure però on el mar d'Empúries i els llibres tenien un paper principal. En total s'han presentat nou comerços i de tots ells el guanyador ha estat "Ona la Pelu" local de Cinty Alfonso qui amb una història molt original ha convertit l'aparador de la pelu amb un espai de mar, egipte i llibre. 

En total hi ha nou locals visitables, amb aparadors decorats per aquest cap de setmana són: Aprile, Fisió L'Escala, Nina Costa, Òptica L'Escala, Ona la Pelu, Oxford Sabateria, Tèxtil l'Escala i Pastisseria Juhé.

El concurs d'aparadors només és una de les propostes dels comerciants, però al llarg d'aquest cap de setmana la gent podrà gaudir de tapes i menús de la vila del llibre a diferents bars i restaurants de la vila, així com xerrades i conferències al Medusa, Cerveseria Frankfurt i al Kairos Bistró. Unes propostes que ajuden a dinamitzar el poble els mesos considerats més fluixos turísticament parlant.

Abans de la inauguració oficial de la vila del llibre 2020 amb la conferència inaugural amb Marta Pessarrodona, aquest matí els protagonistes eren les escoles de l'Escala. Un dels actes més rellevants o originals ha estat la xerrada 'Jo vull ser booktuber' on la youtuber professional Mixa ha fet una videoconferència explicant els detalls d'aquest ofici audiovisual que està sent clau per a la difusió de la literatura .



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar