Publicitat
Publicitat

Ball de carnaval a l'Escola Empúries

Els nens i nenes de l'Escola Empúries celebren el carnaval amb una ballada de balls tradicionals al pati de l'escola i una rua pel nucli antic.

 Al llarg de tota la setmana les escoles han fet diverses activitats per celebrar el carnaval. L'Escola Empúries no ha estat menys i cada dia de la setmana, tan mestres com alumnes han rebut unes consignes del Rei Carnestoltes. Ens ho explicava la directora del CEIP Empúries, Carme Pérez.

Per acabar de rematar la setmana, aquest matí la mainada ha ballat els balls tradicionals de l'Escala. Els alumnes de 6è han obert la ballada amb el Ball de Gitanes i tot seguit els alumnes de 5è han ballat la tradicional dansa escalenca, la Farandola a la que s'hi han unit el resta d'alumnes i mestres.

Petits i grans han gaudit de valent. Ens ho explicaven així;

L'Esbart dansarie La Farandola, ha acompanyat als nens i nenes aquest matí de festa, amb l'objectiu d'ensenyar-los les danses que formen part d'una tradició molt arrelada al poble. La Farandola és una dansa tradicional que es balla cada any al dinar de carrossaires posterior a la Rua de comparses de diumenge. Juntament amb el ball de Gitanes, o el ball del Drac, la Farandola és una de les danses de la Festa de la Sal. N'ha parlat Lurdes Boix, directora del Museu de l'Anxova i la Sal.

Per acabar la festa, enguany l'escola Empúries ha recuperat la rua infantil que s'havia celebrat fa molts anys i que per diversos motius, s'havia acabat perdent.

La Rua sortirà de l'escola i baixarà pel carrer Enric Serra fins a la Plaja. Allà tornarà direcció al centre educatiu per el carrer de l'ajuntament. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar