Publicitat
Publicitat

El Síndic de Greuges de Catalunya fa 31 actuacions a l'Escala durant 2019

L'Escala és el segon municipi de l'Alt Empordà on el Síndic de Greuges de Catalunya fa més actuacions. Durant el 2019 hi atén un total de 13 queixes i 18 consultes. Són qüestions d'àmbit supramunicipal, donat que per actuacions estrictament locals l'òrgan competent és el Síndic de greuges municipal.

El Síndic de Greuges de Catalunya va atendre al llarg de tot l'any passat un total de 222 actuacions, entre queixes i consultes, a l'Alt Empordà. D'aquestes, un 14% corresponen a actuacions fetes al municipi de l'Escala. Aquest 14% correspon a 13 queixes i 18 consultes. Amb aquestes xifres, l'Escala és el segon municipi de la comarca amb més actuacions del Síndic, després de Figueres on hi va actuar en 69 ocasions. Pel darrere de l'Escala, la tercera població és Roses, amb 22 i la quarta, Vilafant amb 21 actuacions.Val a dir que de les actuacions vinculades amb l'Escala, en més d'un terç la instrucció es va iniciar amb la visita que va fer a l'Escala l'oficina del síndic el mes d'octubre passat.

Els temes més habituals de consulta o queixa al Síndic correspon a polítiques territorials, això és habitatge, Medi Ambient i Urbanisme i Mobilitat. Seguit dels temes referents a polítiques socials i en tercer lloc, el gruix de temes vinculats amb l'administració pública i tributs.Són actuacions en temàtica territorial, en la mesura que aquelles actuacions que afecte l'àmbit estrictament municipal, l'òrgan competent per a actuar-hi és el Síndic de Greuges Municipal, càrrec que ocupa actualment Carles Cervantes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar