Publicitat
Publicitat

SNY premia frases poètiques

Les frases guanyadores dels estudiants Maria Valenzuela i Jordi Costa s'estampen en passos de vianants de l'Escala i Figueres. Aquest ha estat el premi del primer concurs d'Acció Poètica Quàntica convocat en el marc del Science Needs You! 2019.

Maria Valenzuela i Jordi Costa són els dos joves estudiants figuerencs que han resultat guanyadors dels Premis Acció Poètica Quàntica convocats en el marc de l'esdeveniment Science Needs You! 2019. El concurs proposava als joves crear frases poètiques inspirades en filòsofs relacionats amb la física quàntica. El principal premi d'aquesta convocatòria ha estat estampar les frases guanyadores a passos de vianants de Figueres i l'Escala. Als premis, s'han presentat un total de dotze creacions poètiques.

{{ tall Àngels Yècora, Sec. de l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica }}

La frase poètica:  "Ulls que mai veuran el vast mar de la probabilitat"  ja la trobem estampada sobre el pas de vianants de la plaça de les Escoles de l'Escala. El seu autor és Jordi Costa, jove estudiant de 4rt ESO de l'Institut Ramon Muntaner i segon classificat al concurs. Un frase inspirada en la paradoxa del gat d’Schrödinger.

Jordi Costa, té clar que el seu futur va lligat a la física o la química sense oblidar les humanitats.

Aquesta ha estat la primera edició del concurs de poesia del SNY, per a joves d'entre 14 i 17 anys, vista la qualitat i la participació des de l'organització ja s'està treballant amb una segona edició, això sí amb certes diferències. 

Qui no podrà a tornar a participar com a seu de l'esdeveniment serà l'Escala, ja que el Science Needs You!, va néixer amb l'objectiu de difondre la ciència arreu del territori i per tant cada edició arribar a nous pobles.

 

De moment de l'edició d'enguany, encara no s'han comunicat grans detalls només que el canvi climàtic tindrà un paper destacat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar