Publicitat
Publicitat

Marta Pessarrodona inaugurarà la Vila del Llibre

Marta Pessarrodona, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2019, inaugurarà la segona edició de la Vila del llibre, dedicada enguany a la Mediterrània com a escenari de moviment de persones i d’intercanvi de cultura i coneixement. 

El festival literari d'hivern de l'Empordà s'intal·larà a La Platja del 27 de febrer a l'1 de març, tot un cap de setmana dedicat a la literatura i el foment de la lectura, amb més de seixanta activitats per a tots els públics, entre col·loquis, converses, taules del llibre, recitals de poesia, exposicions, conferències, activitats infantils i espectacles musicals. El centre neuràlgic de la Vila del Llibre serà, un cop més La Platja, on s'hi concentraran fins a 35 parades d'editorials independents, totes les que pot assumir l'espai. I és que, per als organitzadors, la Vila del llibre ha sacsejat el món editorial català.

Per a l'Ajuntament de l'Escala, impulsor del festival, juntament amb la Xarxa de Viles del Llibre, el festival és una aposta per la cultura i el patrimoni.

Del divendres 27 de febrer al diumenge 1 de març, els noms més reconeguts del món literari català passaran per la Vila del Llibre, començant per Marta Pessarrodona, darrer premi d'Honor de les Lletres Catalanes, convidada a la inauguració. Hi seran també autors premiats com Jordi Nopca o Najat El Hachmi, poetes com Enric Casasses i Carles Durate; es podran recordar noms clàssics com els de Víctor Català, Aurora Bertrana, Josep Carner o Joan Perucho; i reflexionar amb col·loquis i debats com elq ue es farà al voltnat de la censura en l'era digital amb Genís Roca, laura Huerga i Bea Talegón.El fil temàtic d'enguany serà el Mediterrani com a escenari del moviment de persones en el present i en el passat, com a escenari d'intercanvi de cultura i coneixement. Un tema absolutament natural a l'Escala.

L'equip organitzatiu de la vila incorpora la figura de la comissària Núria Esponellà, que ha tingut en compte, a l'hora de plantejar el programa, que el patrimoni material i immaterial de l'Escala hi tingués un paper rellevant, tot doant un paper protagonista a actors i entitats culturals de la vila i del territori.

El programa tornarà a comptar amb l'espai de llibre vell a l'edifici del gavià, així com tindrà en compte activitats infantils i gastronòmiques. I la vigília de l'estrena una activitat estrenada la setmana passada com son les "Projeccions a l'Alfolí" es vincula a la Vila del Llibre amb la projecció de l'adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima "solitud".



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar