Publicitat
Publicitat

SOS Costa Brava celebra un acte a L'Escala per impulsar les al·legacions al PDU

La plataforma SOS Costa Brava ha celebrat  una xerrada sobre el Pla Director Urbanístic de la Costa Brava a la Biblioteca de l'Escala. Una trobada que ha servit per explicar la situació actual de l'Escala i les actuacions previstes. 

El Pla Director Urbanístic està en fase d’aprovació inicial i en període d’al·legacions. Per aquesta motiu SOS Costa Brava ha preparat un seguit de xerrades informatives a diferents municipis per informar de la situació concreta de cada població. Un equip multidisciplinar de tècnics format per arquitectes, ambientòlegs, biòlegs, geògrafs i advocats entre d’altres està estudiant la documentació de l’aprovació inicial per formular al·legacions i reclamar desclassificacions massives de sectors edificables no executats a la Costa Brava i que el Pla no revisa. Doncs la plataforma considera que el litoral gironí no pot continuar suportant més pressió urbanística. És per això que SOS Costa Brava considera insuficient la desclassificació duta a terme pel Pla Director. 

Aquesta dissabte  SOS Costa Brava conjuntament amb IAEDEN-Salvem l’Empordà, Fòrum l'Escala Empúries i L'Escala cívica van organitzar la xerrada informativa sobre l’aplicació del Pla Director Urbanístic  al municipi de l'Escala. Obria l'acte Marta Ball·llosera qui explicava les particularitats de pla, la situació actual de diversos municipis de la costa gironina i s'informava de zones amaneçades recorregudes per SOS Costa.  Parlava de sectors emblemàtics com:  Pals, Begur, Tossa o Santa Cristina d'Aro.

Seguidament parlaven els portaveus escalencs de Forum L'Escala Empúries i L'Escala Cívica els quals centraven la seva intervenció en els casos concrets de l'Escala. Destacant el nombre de cases i pisos de les quals disposa l'Escala i reflexionant sobre la necessitat de construir més o no.

Des de la plataforma s’ha iniciat la campanya “El Pla Director de la Costa Brava: #Última Oportunitat” per tal que més gent es sumi a les al·legacions. Actes com el de l'Escala es replicaran arreu del territori per tal d’impulsar les al·legacions. En són exemples els que fa uns dies es van portar a terme a Roses, Palafurguell o Tossa. Les properes actuacions seran per exemple a Torroella de Montgrí, Llançà o Palamós. La conferència es podrà seguir integra aquest proper dimecres a partir de 2/4 de 10 per canal 10 Empordà. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar