Publicitat
Publicitat

Transició energètica i emergència climàtica

L'Ajuntament de l'Escala posa en marxa l'Oficina Tècnica per a la Transició Energètica i Emergència Climàtica. Té per objectiu oferir informació i formació sobre energia sostenible i aplicació de mesures que atenuint els efectes del canvi climàtic.

L'OTEC o Oficina Tècnica per a la Transició Energètica i Emergència Climàtica pretén ser un espai municipal d'informació, difusió i formació sobre l'energia sostenible i d'aplicació de mesures d'adaptació i mitgació dels efectes del canvi climàtic al municipi de l'Escala.Com a ens municipal, proporcionarà assessorament gratuït i personalitzat a entitats públiques i privades; organitzarà tallers, jornades i activitats per a la població; i elaborarà informes tècnics.

L’OTEC treballarà d'acord amb quatra grans línies estratègiques: Estalvi energètic i millora de l’eficiència energètica destinat tant a les empreses com a particulars; el foment de la producció d’energia renovable i de l’autoconsum elèctric; l'assessorament a les escalenques i escalencs cap a la transició energètica; i el desenvolupament de mesures i estratègies concretes que ajudin a mitigar els efectes derivats del canvi climàtic. 

Des d'avui ja és operatiu el web de l'oficina, a l'adreça otec.lescala.cat.

L'Oficina recull i centralitza tota la feina feta fins ara des de l'Ajuntament. El tècnic de Medi Ambient, Albert Albertí ha trencat una llança a favor d'iniciatives com aquesta, defensant que el canvi de paradigma comença des de la proximitat i des dels ajuntaments.

Una primera acció en el marc de l'OTEC serà dilluns vinent, l'aprovació en sessió plenària, de l'adhesió de l'Ajuntament al Pacte d'alcaltes per a l'energia sostenible i el canvi climàtic.L'eina està a punt. Avui s'ha presentat en societat i s'ha obert el web. Ara faltarà que el compromís qualli i tothom se'n faci corresponsable.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar