Publicitat
Publicitat

Captures escasses en la tornada de les teranyines a la feina

Poques captures en les primeres sortides de les teranyines després de la veda. El temporal de llevant ha allargat una setmana i mitja el període d'aturada. I les aigües brutes i la gran quantitat de brossa que hi ha al mar fan que les captures siguin molt minses.

De les cinc teranyines amb base a l'Escala tres han tornat a port sense fer cap calada i les dues restants, que sí que ho han fet, han descarregat trenta caixes cadascuna. Un balanç ben pobre en aquesta tornada a la feina, nou dies després del que era previst. I és que almes d'aturada per veda s'hi ha sumat la setmana del temporal. I ara, a la tornada el panorama és ben poc esperançador.

Els efectes del temporal, s'han deixat notar en el sector pesquer. No tant a nivell de danys, en la mesura que les últimes obres de reforç al dic de recer del port s'han demostrat molt efectives. Però sí que el sector reivindica que la brutícia i residus que resten al mar, que els impedeix treballar amb normalitat, també s'haurien de comptabilitzar com a efectes del temporal.

Les barques no sortien a feinejar des d'abans de les festes de Nadal. Després de mes i mig d'aturada, els indicis de millora son pocs esperançadors.

Mirant al futur, Sureda ha recordat com la Confraria de l'Escala s'ha adherit a l'Organització de Productors Pesquers de Catalunya, col·lectiu a través del qual es canalitzarà la renovació i canvi de les caixes de fusta per cubetes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar