Publicitat
Publicitat

Balanç de desperfectes després del temporal

L'Escala recupera a poc a poc la normalitat després de tres dies de temporal d'excepció. S'ha reobert el Riuet i els serveis municipals inicien tasques de neteja. L'alcalde ha obert converses amb administracions veïnes de demanar la declaració de zona catastròfica a tot el litoral català.

 Poc abans de migdia s'han obert les primeres ullades de sol, després de més de tres dies de temporal. Poc abans hem escoltat les útlimes tronades i ha caigu un dels últims ruixats d'aquest excepcional episodi meteorològic que ha deixat danys considerables a l'EScala i el seu entorn, sobretot en la franja litoral amb punts significatius com la platja del Portitxol i el passeig d'Empúries. Tant és així que l'alcalde, Víctor Puga, ha apuntat que a nivell institucional s'estan fent contactes per demanar la declaració de zona catastròfica a tot el litoral català.

Tot i que el temporal ja s'ha acabat, la recuperació de la normalitat serà encara paulatina. Aquest migdia encara hi havia mig centenar d'abonats que no tenien llum, des del tall que van patir dimarts. L'Ajuntament es manté en contacte permanent amb la companyia elèctrica, la qual ha informat que s'està treballant per recuperar la normalitat, però sense donar encara un termini concret per a la resolució de la incidència que es concentra en dos punts concrets, un a tocar del Port d'en Perris - Carrer Codolar i l'altre a la zona de l'antic Escorxador.

Pel que fa a afectacions del mar, la menor intensitat del temporal marítim ha possibilitat reobrir aquest matí la desembocadura del Riuet i així evacular l'aigua acumulada en tot aquell sector.Però continuen encara tallades per inundació l'avinguda Francesc Macià, el carrer Lluís Borrassà i la carretera de Sant Pere. També és tallat el passeig d'Empúries i un tram del carrer Puig Borrom, aquests dos casos pel risc de caiguda de pins.Sí que s'ha reobert el pas per la Punta i en tots aquells punts on és possible, el personal de la brigada municipal ha iniciat les tasques de neteja.

Avui els centres escolars, des de l'escola bressol a l'institut, s'han mantingut encara tancats, seguint les recomanacions del CECAT. I tot fa indicar que demà divendres podran reprendre la seva activitat lectiva. Això sí, ja amb el cap de setmana a l'horitzó.

L'episodi no està tancat. I és que queden encara els efectes a la xarxa viària i els efectes que pot provocar el desembassament d'aigua als pantans de Susqueda i de Sau, al límit de la seva capacitat. El departament d'interior va decretar ahir a la nit el confinament a tots els pobles de la riba del Baix Ter, renovat aquest matí. 

Fins a migdia continuaven tancades vies del nostre entorn com la carretera "dels campings" que uneix l'Escala amb Sant Pere Pescador; la carretera d'Albons a Bellcaire; la carretera c-31 a l'alçada d'Ullà, el camí vell de Bellcaire a Ullà, la carretera de Verges a Ultramort o la carretera de Torroella a Parlavà, al seu pas per Gualta i Serra.

Els ulls estan posats encara tot avui en com evoluciona la situació a la llera del Ter i si les seves ribes suporten el desguàs de tota l'aigua que es desembassa del sistema Sau-Susqueda.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar