Publicitat
Publicitat

El temporal ensorra part del Passeig d'Empúries

Després de la llevantada, episodi intens de pluja que encara continuarà aquest vespre i nit. A mida que remet la llevantada es van fent més evidents les conseqüències. A Empúries desapareixen les platges i s'esfondra part del passeig a la platja del Portitxol. Avui continua havent-hi carrers tallats per inundació i tots els centres escolars han tancat.


El temporal de llevant comença a remetre i es comencen a fer evidents les destrosses que ha provocat.Amb tot, l'episodi no està passat i ara el focus d'atenció se centra en les conseqüències de la pluja acumulada i la que es preveu que caigui aquest vespre i nit vinents.Serveis municipals com la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil s'han tornat a reunir aquest matí per avaluar la situació. I és que des d'ahir hi ha activat el pla d'emergència municipal tant per vent com per risc d'inundació.La llevantada ha afectat sobretot la zona de les platges d'Empúries, pràcticament engolides pels embats del mar. Un dels punts més crítics és la platja del Portitxol, on s'ha ensorrat part del passeig peatonal. Allà s'hi ha desplaçat a mig matí l'alcalde, amb altres representants del consistori.

Dit això, la previsió meteorològica apunta que el llevant comença a remetre i demà entre matí i migdia haurà amainat. De l'episodi crític en queda pendent, però, encara una nova nit de pluja intensa. És per això que es manté la crida a la població a no fer desplaçaments innecessaris i evitar posar-se en situacions de perill, especialment a primera línia de mar i en zones arbrades, pel risc de caigudes provocades pel vent. A resultes del vent i pluja de les darreres hores hi ha vies tallades parcialment per caiguda d'arbres o branques o per risc de possibles caigudes. És el cas dels carrers Mirador del Pedró, Punta Montgó i Puig Borrom i el passeig d'Empúries. El carrer Llebeix està tallat al tram inicial pel risc de caiguda d'un pal de llum. També s'ha tallat l'accés a la zona del Port d'en Perris per l'acumulació de còdols de la platja sobre el carrer. Per efectes de la pluja s'han hagut de tallar els vials de la zona del Riuet i carretera de Sant Pere per desbordament del Riuet. També s'ha hagut de tallar el pas per l'avinguda Francesc Macià al pas del Rec del Molí. A la zona de Cala Montgó també hi ha força acumulació d'aigua en alguns vials. La situació ha afectat el desenvolupament d'activitats com l'ensenyament. Seguint la recomanació de les conselleries d'Interior i Ensenyament, avui s'han suspès les classes a tots els centres educatius de l'Escala, des de l'Escola Bressol fins a l'Institut.La previsió de ruixats continua fins demà dijous. Pot arribar a ser tant intensa com la de la nit passada. I l'efecte que plogui sobre mullat, amb uns rius que ja estan baixant al màxim dels seus cabals, amb desbordaments en diferents punts, és ara mateix el tema que més preocupa.Això fa reiterar els avisos d'evitar tant com sigui possible desplaçaments innecessaris.Al final de l'informatiu, en l'apartat de previsió meteorològica, Sergi Corral ens aportarà més detalls de com ha d'evolucionar la situació.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar