Publicitat
Publicitat

Concert de cobla, coral i piano com arrencada de l'Any Xaxu

El concert inaugural de l'Any Xaxu omple la sala d'actes del CER amb la Cobla Els Rossinyolets, el Cor Indika i el pianista Ivan Joanals. Sardanes recuperades, peces de cant coral i apunts de peces inacabades en van ser el contingut. 



Aquest és un fragment de la sardana "Fruit d'amor" composta per l'Avi Xaxu l'any 1907 en motiu del naixement de la seva filla petita, la Carme. Va ser una de les que es van poder escoltar en la vetllada "Xaxu. Sardanes, peces corals i alguns apunts musicals" de dissabte passat a la tarda. Un acte amb el qual ha arrencat l'any Xaxu, que commemora els 150 anys del naixement d'aquest polifacètic músic, el més emblemàtic i més reconegut en l'àmbit local escalenc. La sala d'actes del CER es va pràcticament omplir per gaudir de valent d'un concert programat en tres parts: cobla, coral i piano. Seguint la tasca de recuperació del patrimoni musical escalenc, el concert arrencava amb la cobla Els Rossinyolets, que interpretaven set sardanes en format de concert.

Després de la cobla, va venir el torn del format de cant coral. Pujava a l'escenari el Cor Indika, que dirigeix Ramon Manent, per interpretar quatre peces ben conegudes del Xaxu.

La vetllada s'arrodonia encara amb la intervenció del jove pianista Ivan Joanals, que mostrava el que es va definir com "apunts musicals".

Va ser l'arrencada de l'Any Xaxu. Al llarg d'aquest 2020 s'han programat més d'una vintena d'actes commemoratius.

Les pròximas activitats de l'Any Xaxu seran ara el cicle de xerrades i el cicle d'excursions "Municipis i indrets del Xaxu", a partir del mes de març vinent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar