Publicitat
Publicitat

Figueres reivindica les figures de Carme Montoriol, Víctor Català i Margarita Xirgu

Figueres reivindica les figures de Carme Montoriol, Víctor Català i Margarita Xirgu. La biblioteca oferirà una àmplia i variada programació d'activitats culturals al llarg del primer trimestre del 2020.

L'escriptora i escalenca Víctor Català serà protagonista de les propostes culturals programades aquest any 2020 a la Biblioteca de Figueres.  Al llarg del primer trimestre de l'any les dones seran les figures destacades, figures importants de les lletres catalanes. La primera serà la traductora, narradora, poeta, dramaturga i pianista catalana Carme Montoriol, que amb la seva breu però subtilíssima obra dramàtica, mereix un lloc privilegiat entre els grans clàssics moderns del teatre català, motiu pel qual el Teatre Nacional de Catalunya portarà a escena "L'huracà" , estrenada l'any 1935.

El 13 de febrer, amb una xerrada a càrrec de la professora i investigadora en Literatura contemporània a la Universitat de Girona, Mita Casacuberta, la protagonista serà Víctor Català. Mita Casacuberta, directora de la Càtedra Víctor Català explicarà el projecte d'aquesta institució. Els membres dels clubs de lectura participaran activament donat que hauran llegit Solitud, Tots els contes i el llibre de poemes Llibre blanc: policromi-tríptic.

Finalment tanca la primera ronda  Margarita Xirgu el 17 de febrer amb una xerrada de l'activista cultural Araceli Bruch qui oferirà una xerrada sobre la trajectòria vital i artística de  Xirgu, que es complementarà amb una lectura dramatitzada el 3 de març on l'actriu Àngels Bassas i la violoncel·lista Esther Vila oferiran  "Narracions: la correspondència de Margarita Xirgu".



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar