Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament estudia recuperar la Beca de Tardor

L'Ajuntament de l'Escala estudia tornar a convocar la Beca de Tardor. En una primera etapa s'havia convocat entre 1999 i 2006 per ajudar en la creació en disciplines d'humanitats. Com en la de primavera, el guanyador gaudia d'una estada de tres mesos a la casa Forestal per desenvolupar el projecte.

El periodista Xevi Planas, l'escriptor Josep Navarro Santaeulàlia, Jaume Vidal o Carles Román son alguns dels guanyadors de la beca de tardor que es va convocar entre els anys 1999 i 2006 per a disciplines d'humanitats. El primer per un estudi vindulat al moviment de "La nova cançó", el segon per "Pagodes i gratacels", un llibre de viatges i assaig dels contrastos entre tradició i modernitat al Japó actual i el tercer i el quart, per un estudi i un guió sobre la figura del Capitán Trueno. Quatre treballs que van ser elaborats totalment o parcial en estades de tres mesos a la casa forestal de Sant Martí d'Empúries. El mateix premi de què gaudeixen encara fins avui els guanaydors de la beca de primavera per a les arts plàstiques. La de tardor va deixar de convocar-se pel descens de projectes presentats i ara l'Ajuntament està estudiant recuperar-la.

L'alcalde ho va explicar a l'espai "Alcaldia" de Ràdio l'Escala. Era el primer programa d'aquest any 2020, i es va aprofitar per repassar projectes com la reforma viària de sant martí d'Empúries, la impermeabilització de la coberta del pavelló o els petits projectes pendents de l'últim pressupost participatiu.

Un dels reptes d'aquest any serà avançar en la redacció del Pla General. Dijous de la setmana entrant hi ha una reunió important convocada amb tots els grups polítics. Aquesta reunió més tots els projectes que s'han de dur a terme marcaran aquest any que acabem d'estrenar.

I va tenir temps, l'alcalde, per comentar també la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern central.

Des de l'òptica escalenca, una de les prioritats és concretar amb el ministeri que correspongui les millores pendents al litoral d'Empúries.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar