Publicitat
Publicitat

Bon balanç de les activitats de Nadal 2019

L'Escala ha comptat amb una cinquantena d'activitats programades aquest Nadal, des de l'encesa de l'enllumenat, fins a la diada de Reis. Unes propostes tradicionals i també amb novetats com les campanades de cap d'any o la reformulació del Caga tió o el trifàsic.

Un cop acabades totes les festes, toca fer balanç del desenvolupament dels actes de la programació de les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis. Durant un mes, L'Escala ha acollit tot un seguit d'activitats per a tots els públics, organitzades per entitats i pel mateix Ajuntament, unes propostes amb molta participació. Algunes d'ells molt tradicionals com la Cuina de Nadal, una activitat que tal com avançava la Regidora de Turisme, Marta Rodeja, per l'edició de 2020 es plantejarà un nou format per atraure més públic i celebrar els seus 25 anys. La principal novetat d'aquestes festes ha estat el seguiment de les campanades des de la plaça de l'Església, una proposta interessant que ha tingut una bona acollida entre la gent. Per tant tot indica que l'activitat s'ha creat per tenir continuïtat i créixer any rere any.

Durant aquests dies, han destacat el bon nombre de propostes pels més petits com la festa del caga tió, organitzada des de la UBET, una festa que ha comptat aquest any amb novetats com nou grup d'animació i novetats dins el funcionament de l'activitat per aconseguir més ordre i comoditat a l'hora de cagar el tió. El trifàsic, el Parc Infantil de Nadal de l'Escala també ha arribat amb novetats destacades aquest any doncs s'han portat més inflables i per una franja d'edat més gran. Una proposta que agrada i que ha acollit més de 500 nens durant els 3 dies de l'activitat. I com no una de les activitats estrelles del Nadal 2019 ha estat la Festa del Patge Reial, centenars de nens i nenes van apropar-se fins a la Plaça Catalunya per entregar la seva carta als patges reials. Durant més de tres hores, els patges van parlar amb els més petits de la vila i els van regalar caramels.

Dins la línia més cultural, s'ha fet un any més la representació dels Pastorets amb un bon seguiment sobretot durant la sessió de diumenge, els que tampoc han fallat han estat els artistes locals que enguany han presentat les seves obres a l'Alfolí amb un format més petit, ja que la planta baixa de l'ajuntament està amb obres. I els que tampoc han fallat a la seva tradició ha estat l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu, que un any més ha entrat a ritme de Sardana al 2020 amb el 14è Aplec del Sol Ixent de Montgó. Les festes de Nadal finalitzaven amb la rebuda la nit del 5 de gener dels Reis Mags, que portaven a l'Escala il·lusió i grans propòsits per aquests 2020.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar