Publicitat
Publicitat

La Festa de la Sal a Mèxic

El vídeo UNESCO de la Festa de la Sal ha estat seleccionat per participar en una mostra sobre patrimoni immaterial a Mèxic. A la mostra, que es celebra demà, hi concorren 15 altres muntatges, dels quals el de l'Escala és l'únic representant europeu

La versió en castellà del vídeo "La Festa de la Sal de l'Escala" estrenat el setembre passat com a document audiovisual per a la candidatura de Patrimoni Immaterial de la UNESCO es projectarà aquest cap de setmana a Mèxic. Ha estat seleccionat per participar a la Muestra Internacional de Obras Audiovisuales sobre Patrimonio Cultural Inmaterial que organitza la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) conjuntament amb l'UNECO i la Cineteca Nacional de México.

Aquest vídeo participarà a la mostra juntament amb latres 15 muntatges de l'àmbit del patrimoni cultural immaterial. Tindrà lloc demà a la Ciutat de Mèxic, a la seu de la Cineteca Nacional de México. Això succeeix poques setmanes abans de complir el termini d'enviament a la Generalitat del dossier definitiu de la candidatura que inclou aquest vídeo de 10 minuts produït des del Mauseu de l'Escala i elaborat expressament, fruit de la recopilació d'imatges de les tres últimes edicions de la festa. Sens dubte, la selecció per al festival de Mèxic serà un reforç indiscutible per a la candidatura.

Abans d'aquesta selecció, de fet, la Festa de la Sal ja disposava de suport institucional, a través de la xarxa de Museus Marítims de la Mediterrània i de l'Assocaició de Patrimoni Marítim Europeu que, en les diferents trobades internacionals, han considerat que el patrimoni que es mostra a la festa té unes característiques singulars que mereixen un reconeixement per part de la UNESCO.Cal recordar, en aquest sentit, que ja el 2016, la Generalitat va declarar la Festa de la Sal Patrimoni FEstiu de Catalunya.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar