Publicitat
Publicitat

Rafel Bruguera omple l'Alfolí de la Sal de l'Escala en la presentació del seu nou llibre

Rafel Bruguera omple l'Alfolí de la Sal de l'Escala en la presentació del seu nou llibre. El polític i escriptor escalenc ha escrit la biografia de Martí Rouret, l'home de confiança de Companys.

Anunci 0s

Unes 130 persones han omplert aquest divendres, 13 de desembre, al vespre, l'Alfolí de la Sal de l'Escala, amb motiu de la presentació del llibre de Rafel Bruguera "Martí Rouret. L'Escala, Móra d'Ebre, Barcelona, Mexic", editat per la Fundació Josep Irla. 

La presentació del llibre va ser oberta per l'alcalde Víctor Puga, qualificant-lo de "treball magnífic" alhora que recordava un episodi de la història més recent de l'Escala com el retorn de l'Esculapi d'Empúries, aprofitant la presència del qui fou conseller de Cultura quan va tornar a l'Escala aquesta emblemàtica escultura.

Marta Vilalta, lligam amb l'actualitat, reivindicant la figura dels presos polítics i empresonats

Perfil històric de Martí Rouret a càrrec d'Anna Maria Garcia, catedràtica emèrita d'història de la UdG, centrant focus en la tragèdia humana que va suposar la Guerra Civil i el posterior exili

En aquest sentit incidia també Joan Manuel Tresserras, com a presdient de la Fundació Josep Irla, reivindicant que la història la fan les persones i que la col·lecció en la qual s'ha inclòs la biografia de Martí Rouret persegueix aquesta fi.

La part central de l'acte, la va protagonitzar l'autor, Rafel Bruguera, repassant els principals aspectes de la vida de Rouret, especialment aquells de perfil més polític. I aprofitava per desmentir, una vegada més, un aspecte polèmic del final de la guerra, com el bombardeig del 23 de gener de l'Escala© 2020 canal10.cat - Avís legal - Contactar