Publicitat
Publicitat

Alerta per un nou temporal de llevant

Protecció Civil demana precaució per l'arribada del temporal de llevant, avui encara serà un dia d’interval amb poques precipitacions, a partir de la tarda, a les comarques de Girona ja hi podria començar a ploure de manera moderada.

Arriba el temporal de llevant de primera categoria anunciat des de fa dies, per aquest motiu protecció civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya , que tindrà màxima afectació al litoral i prelitoral. Es demana precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. Pel que fa a precipitacions, afectaran, sobretot, les comarques de Girona. Les pluges començaran de matinada, i amb el pas de les hores agafaran extensió.

Com tots els temporals de llevant, un dels elements a tenir en compte: el temporal marítim. Aquest matí la roca del Cargol ja patia les conseqüències del fort onatge, igualment la zona de la punta. En general l'onatge al litoral català serà fort amb onades que poden arribar als sis metres.  Al fort onatge, se suma un episodi de precipitacions abundants que poden superar els 100 l/m2 principalment a la demarcació de Girona. Es poden produir augments sobtats del cabal dels rius a partir del vespre i durant la matinada del dimecres dia 4 a dijous dia 5.Aquesta situació pot produir problemes en rius i rieres, que baixaran amb cabals importants especialment a la sortida al mar dificultada per l’onatge. Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. De la mateixa manera, Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. 

Un temporal dur i de primera categoria. Per tant molta precaució alhora de fer fotografies o vídeos per les xarxes socials. Millor gaudir de l'espectacle visual des d'un lloc segur, si pot ser, una zona alçada.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar