Publicitat
Publicitat

En marxa el projecte Desembossa't

Es posa en marxa un ambiciós projecte per eliminar les bosses i plàstics d'un sol ús a l'Escala. S'ha iniciat aquesta setmana en l'àmbit educatiu, coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus. És impulsat per l'Ajuntament, amb el Camp d'Aprenentatge d'Empúries, la Confraria de Pescadors, la UBET i els centres educatius del municipi.

El projecte "Desembossa't" persegueix la idea de convertir l'Escala en un municipi sense plàstics d'un sol ús en un termini de quatre anys. Sota impuls de l'Ajuntament i el camp d'aprenentatge d'Empúries, s'hi han implicat tots els centres educatius, des de Ballmanetes a l'Institut, passant per les dues escoles. Aquest matí s'ha presentat la part del projecte que afecta precisament als centres educatius, si bé el projecte pretén ser transversal i arribar a tots els sectors del poble.

Avui, coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, s'ha presentat aquest ambiciós projecte amb representants de tots els centres educatius del municipi. 

I és que tots s'hi han implicat amb il·lusió, de manera que a l'Institut tenen previst elaborar un manifest i un compromís a l'hora de fer la compra,a ixí com crear un voluntariat de neteja; a l'escola bressol Ballmanetes han decidit eliminar les bosses de plàstic i substituir-les per altres fetes de roba per tal de posar-hi la roba bruta; a les escoles s'ha programat una sèrie de xerrades-taller amb què s'inicien diverses activitats relacionades amb el reciclatge. Així, a l'escola Empúries, els alumnes de sisè tenen previst elaborar una guia de reciclatge i a l'escola l'Esculapi, els de tercer i quart faran una guia de la compra sostenible. Es tracta d'uns documents que es pretén que no quedi només en l'àmbit de l'escola, sinó que serveixi després per estendre aquesta informació per tald e conscienciar del problema dels plàstics a la resta de la ciutadania

Avui s'ha començat amb la presentació de les iniciatives proposades als centres educatius. Però "Desembossa't" compta també amb la implicació del sector comercial i pretén arribar al conjunt de la ciutadania. Es preveuen tallers, xerrades, edició de materials divulgatius i la generació d'alternatives a les problemàtiques bosses de plàstic. En aquest sentit, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, es faran bosses a partir del reciclatge de les antigues xarxes dels pescadors.El que s'ha presentat avui és el punt de partida. El projecte és ambiciós i de llarg recorregut. I es té molt en compte la voluntat que tingui continuïtat:

En les properes setmanes, un punt concret on s'aplicarà també restricció de bosses de plàstic serà en el mercat de Nadal, del 6 al 8 de desembre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar