Publicitat
Publicitat

La relació de Víctor Català amb Dolors Montserdà, a l'Alfolí

La segona conferència del cicle "Un novembre per a Víctor Català" analitza la relació entre Caterina Albert i Dolors Montserdà, pionera de les lletres catalanes i precursora del feminisme. Divendres vinent, 3a conferència del cicle.

"Caterina Albert i el clap de les escriptores" ha estat la segona conferència del cicle "Un novembre per a Víctor Català" que promouen la Càtedra Víctor Català d'estudis sobre el Modernisme i l'Ajuntament de l'Escala. Ha anat a càrrec de la investigadora Maria Carme Mas i s'ha centrat especialment en la figura d'una pionera de les lletres catalanes com és Dolors Montserdà, deu anys més gran que Caterina Albert.

El títol de la conferència sorgeix d'una carta de Dolors Montserdà a Caterina Albert.

Dolors Montserdà, nascuda el 1850, deu anys més gran que Caterina Albert, a banda d'escriptora, va ser pionera en la defensa del dret de les dones. El 1910 va crear el Patronat d'Obreres de l'Agulla, amb el qual intentava donar millor vida a les cosidores, un dels sectors laborals més deprimits de l'època. La reivindicació de la dona va ser una constant en la seva vida.

La conferència íntegra es podrà veure per Canal 10 Empordà d'aquí a pocs dies. La propera conferència del cicle està programada per divendres vinent i en aquesta ocasió serà protagonitzada per Martí Duran i tractarà sobre la figura de "Jeroni Zanné: el parnassià oblidat: l'admirador de Víctor Català". Com les anteriors, a les set de la tarda, a l'Alfolí de la Sal.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar