Publicitat
Publicitat

Imatges d'Esquirol i textos de Pla a l'exposició

L’Alfolí acull una exposició on una tria de fotos de Josep Esquirol coexisteixen amb textos de Josep Pla amb el lema “Professors de solitud”. Es podrà visitar tot aquest hivern, fins el mes de febrer vinent.

Professors de solitud és una exposició estrenada la primavera de 2018 a la Fundació Josep Pla de Palafrugell, en la qual els textos de Josep Pla dialoguen amb fotografies de Josep Esquirol. Els textos son fragments dels llibres "El meu país", "El Quadern Gris", "Tres guies" i "Aigua de mar". Les fotografies han estat seleccionades d'entre el fons de l'Arxiu Històric Municipal de l'Escala. La tria ens deixa un retrat molt fidedigne de la vila marinera que havia estat l'Escala fins a mitjans del segle passat.

No es té constància que Esquirol i Pla s'haguessin conegut. Però les seves obres, sens dubte, son peces d'un alt valor artístic per a recordar com era la població escalenca de principis de segle XX.

L'exposició, ubicada a les sales de planta baixa de l'Alfolí de la Sal està repartida en diferents àmbits. Un, el determinisme de la meteorologia en la vida quotidiana de la població; un segon, està dedicat als primers anys d'excavacions arqueològiques a Empúries; altres, a la navegació a vela llatina, la pesca, la salaó d'anxova i sardina o la vida a la vila i al camp i un últim als mítics caps d'estudi, retrats de pescadors de principis del segle passat.Josep Pla va viure un parell d'anys a l'Escala, a primers dels anys quaranta. I les seves descripcions del nostre poble i el seu entorn constitueixen un complement de primer nivell a les fotografies de Josep Esquirol. 

L'exposició "Professors de solitud" es podrà veure a l'Alfolí de la Sal tot aquest hivern, fins el mes de febrer.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar