Publicitat
Publicitat

El CNàutic a la Barcolana de Trieste

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la segona regata de la Ruta de l'Anxova, una trobada social on impera el bon ambient per sobre de l'àmbit competitiu. Va ser precedida d'una xerrada sobre la Barcolana, la regata amb més participació del món.

La Ruta de l'Anxova és una regata social del Club Nàutic de l'Escala per a velers de creuer. Es fa una regata cada mes i aquest cap de setmana se n'ha fet la segona etapa. La regata està presidida cada any per un ambient molt distès i no competitiu. Son cites d'aquelles en què sovint és tant important l'apat post regata que la navegada en sí.

La regata de dissabte va ser precedida d'una conferència sobre l'experiència de la regata Barcolana, que es celebra cada tardor en aigües de Trieste, a l'Adriàtic. Segons els seus organitzadors, és la regata amb més participació del món, amb més de dues mil embarcacions cada any a línia de sortida. Una d'elles, provinent del Club Nàutic l'Escala. I amb Antoni CAstells i Pitu Marquès a la tripulació. 

Una regata monumental que, per uns instants, poc després de la sortida, va ser liderada per una embarcació escalenca.

La logística per participar en una regata d'aquestes característiques no és fàcil. No obstant, Antoni Castells apunta que després d'haver-ho plantejat, enguany tots els condicionants s'havien alineat favorablement.

La xerrada sobre aquesta experiències es va fer a la sala de l'escola de vela del Club Nàutic, just abans de la sortida de la prova de la Ruta de l'Anxova.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar