Publicitat
Publicitat

Tsunami democràtic a la jornada de reflexió

La vigília de les eleccions, Tsunami Democràtic es va fer notar a l'Escala amb un seguit d'activitats populars programades a La Riba, just abans de la venda de castanyes del CER. Hi va haver ball de gegants, grallers, danses populars, cants improvisats i lectures poètiques.



La cançó Bella Ciao interpretada pels grallers de l'Escala va fer-se present a l'acte convocat per Tsunami Democràtic a la Riba amb el lema "9N, fem-los reflexionar". La cançó, popularitzada a Itàlia pels simpatitzants del moviment partisà durant la Segona Guerra Mundial quan lluitaven contra les tropes fascistes i nazis s'ha convertit en una de les habituals en les concentracions i actes sobiranistes catalans.El di9ssabte, arreu de Catalunya es van celebrar actes com el de l'Escala en més de 400 municipis de Catalunya. Actes que eren convocats amb ànim de fer "reflexionar" el govern espanyol sobre la situació a Catalunya i reivindicant que s'ofereixi una solució. L'acte de l'Escala es va centrar sobretot amb acte de caire popular i tradicional. L'obrien els gegants Peret i Maximeta, acompanyats dels grallers. Va participar-hi també el grup de danses La Farandola explicant algun dels balls ancestrals del poble, com ara el Ball de Nyacres i convidant als assistents a ballar després La Farandola. Al centre de l'esplanada de La Riba s'hi van estendre les pancartes reivindicatives i els rètols amb els retrats de tots els empresonats pel cas del Procés.Quan ja fosquejava, l'acte va seguir amb lectures de textos poètics seleccionats. Un d'ells, encoratjant a la participació i contra la inacció.

Amb l'acte de l'Escala, com en tots els convocats arreu del país, es reivindicava el dret a l'autodeterminació, la llibertat dels empresonats i que s'aturi la repressió que diuen que pateix el poble català.També hi va haver música, entre d'altres, amb la intervenció del cantautor local Josep Tero

La trobada va lligar-se amb la venda de castanyes del CER, que començava a les sis. Aquest ha estat l'últim cap de setmana de la temporada de venda de castanyes.Tsunami Democràtic ha valorat amb satisfacció el desenvolupament dels actes de dissabte. Ia vui mateix ja n'ha encarat de nous, amb un caire ja menys festiu que els de dissabte. Aquest matí s'ha tallat l'AP7 a La Jonquera en ambdós sentits de circulació en una convocatòria que anuncia tres dies de mobilització. A mig matí les cues ja eren quilomètriques.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar