Publicitat
Publicitat

Estrenes destacades de la setmana

Arriba la coproducció catalana 'El hoyo', triomfadora a Sitges. L'acompanyen el més nou de Jennifer López 'Estafadoras de Wall Street', juntament amb cinema mexicà i manga. 

El segon cap de setmana de novembre, arriba amb moltes estrenes i varietat, però no ens porta cap pel·lícula extremadament comercial o molt destacada. Una de les interessants de la setmana serà la coproducció catalana 'El Hoyo' amb Iván Massagué i  Antonia San Juan. El film va ser el gran triomfador de l'edició 52 del festival de cinema de Sitges, amb quatre guardons: millor pel·lícula, millors efectes especials, premi del públic i premi Citizen Kane al director revelació. 

'El hoyo' és un programa social on participen persones voluntàriament a canvi d'alguna cosa. Els que ingressen en el clot, desperten amb una parella i en un nivell que algú els ha assignat aleatòriament. En el nivell zero hi ha un esplèndid banquet, on hi ha prou menjar per alimentar a tots els participants d'aquest experiment social. Però igual que passa a la vida, els del nivell 1 s'aprofiten, de manera que l'aspecte del menjar va empitjorant a mesura que baixem de nivells dins el forat. Està en un nivell molt baix, significa tenir poc menjar i buscar altres maneres d'aconseguir-lo. La solidaritat, l'egoisme, la ideologia, la riquesa i la pobresa o la falta d'empatia en la societat actual són alguns dels temes de fons que impregnen la claustrofòbica 'El hoyo'.

Constance Wu, Jennifer López i Julia Stiles són les protagonistes del film 'Estafadoras de Wall Street' inspirada amb la història real de la periodista Jessica Pressler, qui va destapar les arts d'un grup de treballadores nocturnes per plomar els seus clients durant anys. 

Destiny un jove stripper, ràpidament s'adonarà que el seu cap l'utilitza per guanyar molts diners, però ella poca cosa pot fer per canviar la situació. Allà coneixerà a una experimentada prostituta, reina del ball i capaç de lligar-se a tots els clients més poderosos. Amb l'arribada de la crisi, el negoci també afluixa i les noies buscaran un pla per robar a tots els seus clients, això sí sofisticadament.

I de Mèxic arriba 'Las niñas bien', un film no molt diferent a l'univers de la premiada 'Roma' d'Alfonso Cuarón. Aquí però amb color i des del punt de vista dels rics vinguts a menys. La pel·lícula se situa a Mèxic l'any 1982, on la Sofia és una dona de classe alta que viu una vida fàcil i plena de luxes. Tot això, però, arriba a la seva fi amb la profunda crisi que afecta el país i que també afectarà l'empresa del seu marit. 

I amb el saló del manga de Barcelona encara present, aquesta setmana arriba la cinta d'animació 'Detectiu Conan: El puny de safir blau' de Tomoka Nagaoka. El detectiu Conan no pot sortir del Japó per un problema amb el seu passaport, així que no podrà gaudir del combat d'arts marcials de Singapur on el guanyador s'emporta un impressionat safir blau. Però resulta que el seu arxienemic el lladre Kaito Kid, el segresta i el porta fins a Singapur, doncs ell vol robar la joia amb l'ajuda d'en Conan.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar