Publicitat
Publicitat

El Govern instal·larà punts de recàrrega de vehicles elèctrics, un a l'Escala

El Govern instal·larà punts de recàrrega de vehicles elèctrics a 7 ports gironins, un dels escollits el port de l'Escala.  Ha de servir per fomentar la mobilitat sostenible i impulsa la transició energètica dins de la declaració d'emergència climàtica. 

Anunci 0s

Ports de la Generalitat ha adjudicat el projecte per implantar estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a 13 ports, ubicats de nord a sud del litoral català, per impulsar una mobilitat neta i eficient entre els usuaris. L’actuació forma part del Pla d’inversions 2019-2022 de Ports, suposa una inversió de 202.000 euros i es preveu iniciar la instal·lació a mitjans de novembre. Una dels ports escollits per implantar el servei serà el port de l'Escala. 

Les estacions s’ubicaran en vies públiques senyalitzades i amb accés garantit permanentment per a usuaris de qualsevol classe de vehicle elèctric estàndard. Els usuaris del nou servei es podran activar mitjançant un telèfon intel·ligent amb una aplicació, a través d’un codi QR o d’un sistema similar. L’actuació comprèn la instal·lació de tres punts de recàrrega ràpida als ports comercials de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita. Aquesta tipologia permet recarregar el 80% de la bateria en uns 20 minuts. Així mateix, es preveu la col·locació de 10 punts de recàrrega semiràpida als ports de Llançà, el Port de la Selva, Roses, l’Escala, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Arenys de Mar, l’Ametlla de Mar, Deltebre i les Cases d’Alcanar. Aquesta opció permet recarregar el vehicle en unes 3 hores de forma completa. 

Aquesta actuació està emmarcada dins la nova llei de ports i el nou pla de ports, que posen la normativa i les línies estratègiques per lluitar contra el canvi climàtic, la transició energètica ha de fomentar la mobilitat sostenible i també ha de suposar un pas endavant políticament parlant després de la declaració de l’emergència climàtica al país.© 2020 canal10.cat - Avís legal - Contactar