Publicitat
Publicitat

Eleccions generals prèvia

Demà a la nit es clou la campanya electoral més curta de la democràcia. Una sola semtana que, a l'Escala, ha passat més aviat desapercebuda, amb un únic acte electoral convocat. Diumenge tothom és convocat a les urnes. Serà la quarta votació en el que portem d'any.

Diumenge tornem a estar citats a les urnes. Serà la tercera vegada en el que portem d'any. El mes d'abril, en les eleccions a corts i el mes de maig per les eleccions municipals i europees. Ara ens conviden a tornar a votar la composició de Congrés i Senat, repetició d'eleccions després que els escollits a l'abril no hagin estat capaços de fer una majoria suficient per formar govern.En aquesta ocasió, a l'Escala, pot votar un cens total de 5201 electors, repartits en cinc seccions.La primera és la que correspon a bona part del nucli antic. És la secció amb menys electors, un total de 781. Voten al CER. És la que popularment es coneixia com la mesa de Ca les Monges.També voten al CER eles electors de les seccions segona i cinquena, equivalents al que podríem anomenar l'Eixample de l'Escala. Comprèn tota la zona delimitada entre l'avinguda Ave Maria, l'avinguda Girona fins el Poble Sec i seguint per la carretera de Bellcaire per una banda fins al camí dels termes, montgó i el mar. És la zona més poblada. Més de la meitat del cens vota en aquestes dues seccions, un total de 2905 electors (1746 a la secció segona i 1159 a la cinquena).A l'Institut El Pedró hi voten els electors de la secció tercera, que comprèn la part oest del nucli antic, des del carrer Enric Serra cap al Pedró, tota la muntanya del Pedró des de mar fins al carrer Rusiñol més els barris del Camp dels Pilans, els emperadors i fins a Sant Martí d’Empúries i Cinc Claus. Aquí hi voten un total 1177 electors. Finalment a la llar del jubilat, a planta baixa de Can Masset hi voten els electors de la secció quarta, amb un cens de 1119 electors empadronats en el territori de la Muntanya Blanca, que comprèn la part compresa entre l'avinguda Girona fins a la carretera de Bellcaire per l'est, el carrer Rusiñol i Vangogh pel nord. La particularitat de les eleccions generals és que es voten dues cambres: Congrés i Senat. El Congrés es voten llistes tancades. Son les paperetes de color blanc. I el Senat son llistes obertes, les paperetes de color salmó, via llistes obertes, on els electors han de senyalar amb creuetes els tres candidats que prefereixin, siguin del mateix partit o no. Els col·legis electorals obren a les nou del matí. Es pot votar fins a les vuit del vespre. És important que els electors recordin que s'han d'identificar amb el DNI o targeta censal a l'hora d'anar a votar.

A l'informatiu de dilluns repassarem resultats a nivell local comparant-los amb els resultats a nivell gironí, català i estatal.Son les segones eleccions generals en set mesos, les quartes en els últims quatre anys,



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar