Publicitat
Publicitat

La castanyada a les escoles

Avui és jornada festiva a les escoles de l’Escala. A l’ESculapi i a l’Empúries es va avançar a ahir la celebració de la Castanyada. Una jornada per fer comunitat educativa amb implació de pares i mares a l’hora de coure castanyes.

Els centres educatius de primària de l'EScala han complert un any més amb la tradició de la castanyada. Pares i mares torrant castanyes i nens i nenes ballant danses tradicionals als patis corresponents van ser les escenes que es van reproduir ahir a la tarda, un dia abans del que és habitual, però és que avui ha estat jornada festiva de lliure disposició. És un d'aquells dies que es fa comunitat educativa i on el col·lectiu de pares i mares col·laboren amb la festa torrant les castanyes, seguint després de ben a prop les danses dels alumnes i acabant amb la gresca corresponent de la menjada de castanyes.

Una tradició ben catalana que ja fa anys que conviu amb una altra d'ascendència anglosaxona, el Halloween que, després d'uns anys en què havien entrat en conflicte una i altra, s'ha arribat a un temps de convivència més o menys assumida amb naturalitat.

Les danses que els alumnes van ballar en un centre i altre eren danses tradicionals catalanes, acabades en un cas i altre amb un efectiu i ben coordinat ball de bastons.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar